برای بسته بندی مواد غذایی که به صورت دانهای هستند ، بسته بندی هایی مناسب است
که کاغذ با تدابیری بگونه ای در آنها بکار رفته که از نفوذ رطوبت به محصول جلوگیری میکند
محصولات دیگر با استفاده از قوطیهای فلزی ، کیسههای پلاستیکی و بطری و ظروف شیشهای بستهبندی میشوند. .
یکی از عوامل مهم در بسته بندی دوام و ماندگاری محتوای بسته بندی است – به عبارت دیگر ، غذای بستهبندی
شده باید از زمان تولید و بسته بندی تا زمان رسیدن به مصرف کننده نهایی و حتی ماه ها سالم و قابل استفاده بماند.
عوامل مهم در بسته بندی غذایی
عامل مهم دیگر در بسته بندی حفاظت محصولات می باشد به عبارتی دیگر نوع
بسته بندی باید از غذا و حتویات بسته بندی در مقابل
۱) عوامل زیستی مانند موش ، حشرات ، و میکروبها و در مقابل
۲)عوامل محیطی و مکانیکی مانند خراش ، انتقال رطوبت و نور فرابنفش؛
۳) از تجزیه شیمیایی مانند اکسیداسیون ، انتقال رطوبت و نور فرابنفش محافظت کند .
عامل مهم دیگر در بسته بندی مواد غذایی نحوه ارتباط با مصرف کننده نهایی و شناسایی محتوی بسته بندی می باشد
که معمولا با لیبل یا متن چاپ شده یا طرق مختلف دیگر از قبیل شکل بسته بندی برای مواد غذایی مختلف
(برای مثال در بسته بندی کوکا یا نوشابه از قوطی یا بطری استفاده میگردد )مشخص میگردد.
انواع بسته بندی مواد غذایی
انواع بسته غذایی معروف شامل کیسههای چیپس سیبزمینی و بطریهای شیر هستند .
این بستهها همچنین اطلاعات غذایی را به طور مفصل توضیح میدهند و اینکه آیا آنها مطابق با مشخصات
استاندارد بستهبندی شدهاند یا نه . این لیبل ها همچنین ممکن است نشان دهد که آیا بسته بندی غذایی شده.
مسایل محیطی در بسته بندی :
برای حفاظت از محیط زیست ، ما باید مایل به استفاده مجدد یا بازیافت بسته بندی و یا کاهش اندازه بستهبندی باشیم .
ایمنی بسته بندی غذایی :
قبل از استفاده از یک نوع خاص از بسته بندی مواد غذایی ، محققان باید اطمینان حاصل کنند
که در آن بستهبندی که برای غذا در نظر گرفته میشود هیچ گونه تعاملی بین بسته و غذا وجود ندارد .
این شامل هر گونه آلودگی فلز از یک قوطی به محصول غذایی یا هر آلودگی پلاستیکی از یک بطری به محصول غذایی است. .
دسترسی محصول در بسته بندی :
بسته بندی باید به گونهای باشد که محصول به راحتی در دسترس باشد
و استفاده از آن راحت باشد.برای مثال خیلی سنگین یا با ابعاد بزرگ نباشد.
ماشین بسته بندی غذایی
طراحی و استفاده از ماشینآلات بستهبندی باید عوامل زیر را مد نظر قرار دهد :
قابلیتهای فنی , الزامات کار , ایمنی کارگر , قابلیت اطمینان , , قابلیت ادغام در
خط بستهبندی , هزینه سرمایه , سطح بنا , انعطافپذیری استفاده ,
کیفیت بستههای ارسالی , کیفیت , کارایی , بهرهوری , و ارگونومی بسته بندی