زعفران یک محصول خوراکی گران قیمت است که بعد از برداشت و یا آسیاب شدن به علت تبخیر شدن مواد معطر آن و حساس بودن به نور و رطوبت باید بسته بندی شود.
برای بسته بندی زعفران میتوان از انواع پلاستیک به صورت چاپدار و بدون چاپ استفاده کرد.
مهمترین عوامل کاهش کیفیت زعفران
- وجود رطوبت محصول و در هوا
- نور مستقیم خورشید
- جنس بسته بندی زعفران
- درجه حرارت محیط
مزایای بسته بندی چاپ دار زعفران
- جلوگیری از آلودگی زعفران
- حفاظت از کیفیت زعفران
- جلب توجه مشتری
- سهولت در خرید و فروش
- سهولت در نگهداری
- گذاشتن تبلیغات و اطلاعات روی بسته بندی
انواع بستهبندی زعفران
۱-بسته بندی تمام چاپ دار
۲- بستهبندی چاپ دار که در قسمتی از آن پنجره شفاف برای مشخص شدن زعفران قرار دارد.
که بیشتر روش دوم در بسته بندی استفاده میکنند تا باعث جلب اعتماد مشتری شود.
انواع بسته بندی زعفران
۱- به صورت دوخت دستی: ساده ترین شیوه بستهبندی زعفران
۲- به صورت دوخت افقی: مناسب برای بسته بندی در محیط کوچک
۳- اسکرین پک: ایجاد یک لایه پلاستیک برروی پکیج زعفران
۴- شیرینگ پک: شیرینگ طراحی شده در دورتا دور محصول به صورت پک قرار میگیرد.
این نوع بسته بندی دارای قیمت بالا نسبت به بقیه بسته بندیها است.
۵- وکیوم: مناسب برای جعبههای فلزی که باعث افزایش ماندگاری و کیفیت محصول است.
مراحل بسته بندی چاپ دار زعفران
۱-سورتینگ: جداسازی بقایای گل زعفران و ذرات خارجی.
۲- توزین: گرفتن وزن دقیق زعفران با ترازوهای کالیبره.
۳- بسته بندی: بسته بندی با کمک دستگاههای اتومات یا دستی.
۴- درج اطلاعات روی بسته بندی: اطلاعاتی مانند علامت اختصاری، شماره سری ساخت، وزن خالص، درج عبارت ” محصول ایران” و ” در جای خشک و خنک و دور از آفتاب نگهداری شود”، تاریخ تولید و انقضا.
۵-بازرسی و آزمون: بررسی زعفران در مراحل مختلف توسط کارشناسان.
۶- کنترل حین فرایند: کنترل کیفیت زعفران هر دو ساعت یکبار توسط مسئول کنترل کیفی.
۷- بازرسی محصول نهایی: ثبت نتایج بعد از اتمام کار، توسط بازرس کنترل کیفی.