کدام ماده پلاستیکی برای بسته بندی وکیوم مناسب است؟

کدام ماده پلاستیکی برای بسته بندی وکیوم مناسب است؟

۵/۵ - (۲ امتیاز)

اگر بسته‌ بندی می‌ خواهید که ماندگاری مواد غذایی شما را افزایش دهد، باید به سراغ بسته‌ بندی وکیوم بروید. 

بسته بندی وکیوم چیست؟

بسته بندی وکیوم نوعی بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده است که در سراسر جهان یافت می شود. در این روش بسته بندی در آن هوا به طور کامل از داخل بسته بلافاصله قبل از آب بندی جعبه خارج می شود.

بسته بندی وکیوم توسط مخترع آلمانی به نام کارل بوش در دهه ۱۹۵۰ کشف شد. او از این کشف برای بسته بندی محصولات گوشتی به صورت وکیوم استفاده کرد.

امروزه بسته بندی خلاء معمولاً برای نگهداری طولانی مدت غذاهای خشک مانند غلات، آجیل، پنیر، گوشت های پخته شده و ماهی ها استفاده می شود.

همچنین برای نگهداری کوتاه مدت غذاهای تازه از جمله گوشت، سبزیجات و مایعات استفاده می شود. 

بسته بندی وکیوم
بسته بندی وکیوم

چرا تقاضای بازار برای بسته بندی وکیوم در حال افزایش است؟

عوامل زیر عمدتاً باعث افزایش تقاضای بازار برای بسته بندی خلاء می شود:

  • افزایش تقاضا برای بسته بندی بهداشتی
  • نیاز مصرف کننده به ماندگاری طولانی تر
  • به سمت بسته بندی های آسان و راحت بازشو

کدام ماده پلاستیکی برای بسته بندی وکیوم مناسب است؟

بازار مواد بسته بندی خلاء بر اساس نوع مواد و کاربرد تقسیم بندی شده است.  

تولید انواع فیلم پلی استر BOPET FILM

۰۹۱۳۶۲۴۴۵۴۵

تقسیم بندی بر اساس مواد

موادی که برای بسته بندی خلاء انتخاب می شوند عملکردهای خاصی را انجام می دهند، از جمله: 

  • محافظت در برابر میکروب ها
  • دمای محیط محصولات بسته بندی شده، به ویژه مواد غذایی را حفظ می کند
  • در برخی موارد جذابیت ظاهری را افزایش می دهید ( به علت چاپ روی بسته بندی )

بسته‌بندی وکیوم بر اساس مواد، به انواع زیر تقسیم می شود:

  • پلی اتیلن (PE)
  • پلی وینیلیدین کلراید (PVDC)
  • پلی پروپیلن (PP)
  • پلی وینیل کلراید (PVC)
  • فیلم پلی استر (BOPET)
  • پلی آمید (PA)

این مواد بر اساس ویژگی های زیر انتخاب می شوند:

  • انعطاف پذیری
  • سبک وزن 
  • قدرت مکانیکی
  • بازیافت آسان
  • بدون بو و بهداشتی بودن
  • مقاومت در برابر روغن و چربی
  • قابلیت آب بندی
  • مقاومت در برابر گرما و سرما
  • خواص مانع خوب در برابر گازها
  • ارزان تر بودن نسبت به دیگر مواد

در میان مواد ذکر شده در بالا، فیلم BOPET تقاضای زیادی برای بسته بندی خلاء از صنعت غذا و نوشیدنی دارد.

موادی که برای بسته‌بندی خلاء استفاده می‌شوند باید به اندازه کافی محکم باشند تا خلاء را تحمل کنند و به اندازه کافی انعطاف‌پذیر باشند تا در اطراف محصول غذایی شکل بگیرند.

این ماده باید سطح بسیار خاصی از حساسیت حرارتی داشته باشد. با توجه به حساسیت حرارتی مواد، باید آن را در حین بسته بندی مهر و موم کنید.

در زیر لیستی از مواد بسته‌بندی وکیوم به همراه ویژگی های منحصر به فرد آنها آورده شده است:

  • مواد BOPET: بهترین اثر چاپ
  • مواد PA: نفوذپذیری کم اکسیژن
  • مواد پلی اتیلن: مواد داخلی و می تواند مستقیماً غذا را لمس کند 
  • مواد PA/PE: می تواند در برابر پخت و پز ۱۲۰ ℃ در دمای بالا مقاومت کند.

تقسیم بندی بر اساس کاربرد

بر اساس برنامه های کاربردی، بازار مواد بسته بندی خلاء تقسیم می شود:

  • غذا و نوشیدنی
  • داروسازی
  • مصارف صنعتی 

مزایای بسته بندی وکیوم

بسته‌بندی وکیوم مزایای زیر را دارد:

  • افزایش قابل توجه ماندگاری
  • مانع از عناصر خارجی
  • حداقل نیاز به مواد شیمیایی
  • سریع و کارآمد
  • بسته بندی بیرونی شفاف و قابل مشاهده
  • کاهش از دست دادن محصول
  • حداقل هزینه اولیه
  • گزینه بسته بندی مقرون به صرفه
  • عالی برای نگهداری در فریزر

معایب بسته بندی وکیوم

اگرچه بسته بندی خلاء بهترین نوع بسته بندی است که ماندگاری محصولات بسته بندی شده را افزایش می دهد، بسته‌بندی وکیوم دارای معایبی است، از جمله:

  • گازهای خارجی می توانند هزینه را افزایش دهند.
  • پس از باز شدن بسته بندی، قابلیت نگهداری از بین می رود
  • اغلب نیاز به برچسب زدن اضافی است.
  • ممکن است بر اساس هر محصول، ملحقات سیلر اضافی لازم باشد.
  • باز کردن کیسه های بسته‌بندی وکیوم ضروری ممکن است سخت باشد.

بسته بندی وکیوم مواد غذایی

بسته بندی وکیوم بهترین راه برای افزایش ماندگاری محصولات غذایی است. غذا در کیسه های بسته بندی خلاء بسته بندی می شود.

بسته‌بندی وکیوم غذا برای اقلام فصلی و غذاهایی که به سرعت فاسد می شوند مانند سبزیجات، کاهو و گوشت بهترین است.

همچنین برای پاستا، کراکر، آجیل، سایر اقلام انباری که وقتی در معرض رطوبت و اکسیژن هوا قرار می گیرند به خوبی کار می کند.

بسته بندی مواد غذایی وکیوم مزایای زیر را ارائه می دهد

  • بسته‌بندی وکیوم با کاهش قرار گرفتن در معرض هوا، غذا را برای مدت طولانی تری تازه نگه می دارد. 
  • بسته‌بندی وکیوم با مهار رشد کپک، قارچ و باکتری باعث حفظ مواد غذایی می شود. 
  • بسته بندی خلاء طراوت را در تمام طول سال به مواد غذایی ارائه می دهد. بهتر است اقلام فصلی مانند گوجه فرنگی یا انواع توت ها را برای استفاده در فصل زمستان نگهداری کنید. 
  • فضای کابینت را افزایش می دهد. با بسته‌بندی وکیوم مواد غذایی، می توانید آنها را به صورت انباشته یا کنار هم در یخچال قرار دهید. فضا را برای مواد غذایی بیشتر مانند قوطی ها و جعبه ها فراهم می کند.
  • می توان از آن برای ترشی کردن و مزه دار کردن غذا برای طعم بیشتر استفاده کرد. 

"<yoastmark

 

بسته بندی گوشت وکیوم

گوشت عمدتاً با بسته بندی خلاء نگهداری می شود. بسته‌بندی وکیوم گوشت به آن اجازه می دهد ۳ تا ۵ برابر بیشتر گوشت تازه خریده شده از یک مغازه قصابی محافظت کند.

بسته‌بندی گوشت با وکیوم اکسیژن را از گوشت خارج می کند. فعالیت باکتری هایی که به اکسیژن نیاز دارند را به حداقل می رساند و به طور قابل توجهی عمر مفید را افزایش می دهد.

حذف اکسیژن به طور قابل توجهی روند خرابی گوشت را کند می کند و کیفیت گوشت برای مدت طولانی تری حفظ می شود.

بسته بندی وکیوم گوشت
بسته بندی وکیوم گوشت

نتیجه

آیا به دنبال روش بسته بندی برای نگهداری سبزیجات و میوه های فصلی هستید؟

اگر از مواد مناسب برای بسته‌بندی وکیوم استفاده کنید، بسته بندی وکیوم نتایج بسیار خوبی را ارائه می دهد. بسته بندی وکیوم شریک نهایی شما در این زمینه خواهد بود. 

می توانید از این بسته بندی برای نگهداری مواد غذایی یا سایر اقلام خود برای مدت طولانی تری استفاده کنید. 

پیمایش به بالا