در رابطه با استفاده از کیسه های پلاستیکی در بسته بندی باید عنوان کرد که اگر بخشی از صنعت تولید و بسته بندی مواد غذایی هستید، باید از اهمیت بسته بندی مناسب مواد غذایی و تاثیر آن بر کالای نهایی آگاه باشید. با توجه به ماهیت پویای صنعت غذا، بسیار مهم است که فرآیندهای خود را برای سازگاری به روز کنید.
با جهانی شدن شرکتها، شرکتهای مواد غذایی ملزم به تمرکز بیشتر بر روی تجهیزات و روش بستهبندی خود هستند تا اطمینان حاصل کنند که محصولشان به خوبی در بستهبندی مناسب نگهداری میشود تا زمانی که به دست مصرفکننده نهایی برسد. با این حال، برای خرید نوع مناسب تجهیزات، ابتدا باید با انواع کیسه های پلاستیکی، ویژگی های قابل توجه آن ها و دامنه استفاده آشنا شوید. این به شما کمک می کند تا تفاوت بین هر نوع پلاستیک را درک کنید و فرآیند تصمیم گیری خود را با توجه به تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز برای تولید آن آسان کنید.
انواع کیسه های پلاستیکی بسته بندی مواد غذایی
- پلی اتیلن با چگالی بالا (HDPE)
HDPE یکی از رایج ترین کیسه های پلاستیکی مورد استفاده در جهان است. این کیسه پلاستیکی نیمه شفاف و سبک وزن، مقاومت بالایی در برابر تغییرات دما، آب و بخار دارد. همچنین دارای استحکام کششی بالایی است و توسط FDA تایید شده است زیرا دستورالعمل های حمل و نقل مواد غذایی آنها را رعایت می کند. این نوع کیسه های پلاستیکی را بیشتر در خواربارفروشی ها و فروشگاه های رفاه، اغذیه فروشی ها یا رستوران ها می بینید. - کیسه های پلی اتیلن با چگالی کم (LDPE)
معمولاً به عنوان کیسه های مواد غذایی و لوازم خانگی مورد استفاده قرار می گیرند زیرا از پلی اتیلن با چگالی کم ساخته شده اند. آنها شفافیت بالایی دارند ، که آنها را به یک انتخاب محبوب در محیط های سریع یک رستوران تجاری تبدیل می کند. در حالی که آنها به اندازه کیسه های HDPE قوی نیستند، LDPE استانداردهای حمل و نقل مواد غذایی FDA را نیز برآورده می کند و می تواند برای نگهداری مواد غذایی فله مانند میوه ها و سبزیجات تازه استفاده شود. کیسه های LDPE به دلیل نقطه ذوب پایین می توانند برای مقاصد آب بندی حرارتی نیز استفاده شوند. - پلی اتیلن با چگالی خطی خطی (LLDPE)
بزرگترین تفاوت بین کیسه های پلاستیکی LLDPE و LDPE این است که کیسه های مواد غذایی LLDPE دارای گیج نازک تر، اما با استحکام یکسان هستند. بنابراین، به کاربر این امکان را می دهد که بدون افت کیفیت، “پایین سنج” و صرفه جویی در هزینه را انجام دهد! کیسه های LLDPE همچنین الزامات FDA را برای تحویل غذا برآورده می کنند و می توان از آنها برای نگهداری مواد غذایی در یخچال و فریزر استفاده کرد. - کیسه های پلی پروپیلن (PP)
بر خلاف انواع دیگر کیسه های پلاستیکی، کیسه های پلی پروپیلن می توان از آنها برای نگهداری محصولات غذایی مانند گیاهان، آب نبات ها و شیرینی ها استفاده کرد تا ماندگاری محصول خود را برای موقعیت های خرده فروشی افزایش دهد. چنین کیسه های پلاستیکی همچنین مقاومت و استحکام شیمیایی عالی دارند و مورد تایید FDA هستند. علاوه بر این، کیسه های پلی پروپیلن شفاف تر از کیسه های LDPE یا LLDPE برای دید بهتر محصول هستند.
۸ مزیت استفاده از کیسه های پلاستیکی برای بسته بندی مواد غذایی
با افزایش جمعیت و افزایش تقاضا برای کالاهای مصرفی، تولیدکنندگان مواد غذایی و نوشیدنی به طور مداوم به دنبال راههایی برای بهبود عملکرد خود و ایجاد ارزش اضافی هستند. آنها همچنین موظفند اطمینان حاصل کنند که محصول غذایی با استفاده از بسته بندی مناسب تا محل فروش به خوبی نگهداری می شود. در حالی که گزینه ها و مواد متعددی وجود دارد که می توان از آنها برای بسته بندی مواد غذایی استفاده کرد، بسته بندی پلاستیکی مواد غذایی همیشه ترجیح داده شده است. پلاستیک به دلیل سازگاری و دوام خود این محبوبیت را در طول سال ها حفظ کرده است. به برخی از مزایای دیگر بسته بندی مواد غذایی پلاستیکی نگاهی بیندازید:
- بسته بندی پلاستیکی یک شکل بسته بندی بسیار انعطاف پذیر و سازگار است که به سازندگان اجازه می دهد شکل، اندازه و سبک آن را مطابق با نیاز مشتریان خود سفارشی کنند.
- بسته بندی پلاستیکی یک گزینه ذخیره سازی بسیار سبک وزن است که به فضای ذخیره سازی زیادی نیز نیاز ندارد. از آنجایی که فضای ذخیرهسازی زیادی را اشغال نمیکنند، حمل و نقل آنها نیز بسیار آسان است، بنابراین ردپای کربن در حین حمل و نقل کاهش مییابد.
- بسته بندی پلاستیکی می تواند در محیط های شدید دوام بیاورد و به راحتی در دماهای سرد و گرم خراب نمی شود، بنابراین یکپارچگی غذا یا نوشیدنی داخل آن حفظ می شود. همچنین از محصولات شما در برابر رطوبت، اکسیژن، گرد و غبار، نور و بو محافظت می کند.
- از آنجایی که پلاستیک بسیار بادوام و مقاوم در برابر تأثیرات خارجی است، می توانید اطمینان حاصل کنید که محصول شما همیشه به خوبی حفظ می شود. این مورد به نوبه خود به شما کمک می کند تا از ضررهای ناشی از هدر رفتن موجودی جلوگیری کنید و همچنین به شما کمک می کند تا در تحویل محصول ثبات داشته باشید و در نتیجه ارزش برند را افزایش دهید.
۶-تطبیق پذیری بالای پلاستیک باعث سهولت استفاده مجدد و بازیافت می شود. در واقع، این روزها شرکتها در حال ایجاد ماشینهای تخصصی ساخت کیسههای پلاستیکی هستند که به شما کمک میکند تا بازیافت پلاستیک را بهینه کنید.
۷-دوام ارائه شده توسط بسته بندی های پلاستیکی همچنین به تولید کنندگان اجازه می دهد تا طرح های سفارشی چشم نواز و با کیفیت بالا را چاپ کنند و در نتیجه دید محصول را در یک محیط خرده فروشی افزایش دهند.
۸-بسته بندی پلاستیکی بسیار مقرون به صرفه است و می تواند توسط همه صنایع صرف نظر از مقیاس عملیات آنها استفاده شود. مقرون به صرفه بودن بسته بندی مواد غذایی پلاستیکی به ویژه برای تولیدکنندگان محصولات در مقیاس کوچک مفید است زیرا به رغم بودجه کمتر، امکان دسترسی به گزینه های بسته بندی استاندارد را فراهم می کند.
۹-همانطور که در بالا ذکر شد، کیسه های پلاستیکی به راحتی قابل بازیافت هستند و در مقایسه با سایر بسته بندی های موجود به انرژی کمتری برای تولید نیاز دارند. طبق مطالعه ای که توسط EPA انجام شد، کیسه های پلاستیکی ۴۰ درصد انرژی کمتری برای تولید ۸۰ درصد زباله های جامد کمتر از کاغذ مصرف می کنند. این مطالعه همچنین نشان داد که پلاستیک در مقایسه با کاغذ ۹۱ درصد انرژی کمتری برای بازیافت مصرف می کند.